lørdag den 19. maj 2012

Cantuccini


Eller biscotti, om du vil. Her er en oppskrift på enkle cantuccini's, laget med mandelflager og ikke hele mandler, da jeg ikke er så begeistret for hele mandler selv.
Perfekt til is!


For en langpanne med kjeks trenger du:
100 gram mandelflager
400 gram sukker
3 egg
250 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver.



Start med å riste mandelflagene lett på en tørr og varm stekepande. Når de så smått begynner å ta farge, heller du de vekk fra panden og over på en tallerken. La dem ligge der før du går videre.






Pisk sukker og egg "stivt"





Sikte mel og bakepulver opp i massen, mens du forsiktig vender det rundt. Pass på å ikke slå all luften ut!


Mandelflagene (som burde være en lille smule avkjølet nå), vendes forsktig i.


Ha det hele i en (sprøyte)pose. Bruker du en vanlig pose er du nødt til å være ekstra forsiktig for å ikke slå ut luften.


Klipp et 3-4 cm langt hull i posen, og lag forsiktig noen brede streker på en bakepapirkledd (og MEGET gjerne sprayet med fett) langpanne.






Stek dem ved 175 grader i ca 20 minutter. De skal være litt "seige" i det, men harde når du banker på toppen. Som du kan se er de også en liten smule brune i kantene.





Skjær dem opp med en gang med en skarp kniv




La dem kjøle ned, og legg dem så i en tett boks til de skal spises!










Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...