Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 6. august 2012
Butterdeigtærte med vårløk og bacon
Denne tærten har vært en klassiker her i hus etter at jeg først kom forbi oppskriften på maduniverset for en god stund siden.
Ingrediensene varierer en liten smule alt etter hva vi har av ting i hus, men dette er slik vi gjør det ihvertfall!
For 1 tærte (vår form er 24 cm) trenger du:
1/2 - 3/4 pk butterdeig
200 g bacon
1,5 bundt vårløk
1 pk frisk mozzarella (125 g)
3 dl melk
3 egg
Paprikakrydder
+ eventuelt litt å smøre i bunden av formen, da den kan være litt vanskelig å få opp!
Start med å fordele butterdeigen i bunden av formen. Ha eventuelt litt fedtstoff under for at den skal slippe taket lettere.
Skjær vårløken opp, og ha det hele opp i formen
Forstek baconet, la det renne litt fett av, og fordel det over vårløken i formen.
Skjær mozzaralla i skiver, legg det over baconet, og strø paprikakrydder over.
Bland egg og melk godt sammen, og hell det over resten.
Tærten skal ha ca 20-30 minutter i en ovn på 200 grader, den er ferdig når eggeblandingen har satt seg!
Vi serverer denne som oftest med en frisk salat til!
Etiketter:
Bacon,
mozzarella,
Pai og Tærte,
Vårløk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar