Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 25. august 2012
Rugbrødsmørrebrød med torskerogn
Av og til skal man ha en middag av de helt enkle, og dette er da en av dem.
Smørrebrødet er noe som man kan ofte finne både her og der i Danmark, du kan til og med finne resturanter der "kun" selger smørrebrød! Et smørrebrød består av; som det kanskje kan gjettes frem til, brød med smør, samt pålegg og pynt.
Dette er en typisk, dog forholdsvis simpel utgave. Du kan jo faktisk se brødet;)
Her en en enkel, dog likevel god utgave! Du trenger:
Brød, jo grovere jo bedre
Smør
Torskerogn i skiver
Mayonese
Gressløk
Sitron
Smør godt med smør på brødet, ikke noe å være redd for her. Skjær opp rognen i mindre skiver, jeg brukte rogn på boks, men friskere rogn gjør det bare til en enda bedre mat!
Pynt med litt mayones på toppen, og slutt det hele av med å drysse litt frisk gressløk helt på toppen.
Server med lit sitron ved siden av, og eventuelt en liten smule på toppen; og..
Nyt lørdagen!
Etiketter:
Fisk og sjømat,
Smørbrød,
Typisk Dansk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar