tirsdag den 7. august 2012

Stjerneskud med skallreker og kaviar



Stjerneskud er en meget typisk dansk kromat. Nesten alle kroer i Danmark serverer som oftest stjerneskud i en eller annen form!
Stjerneskud er noe så enkelt som rødspettefilet der er paneret og dampet, serveret på et stykke brød med en paprikadressing til. Det serveret også ofte med kaviar, sitron, reket, salat, asparges, tomat, hummer, krebs... Kun fantasien setter grenser!

Egentlig var planen for middag i dag noe ganske så annet, men da Føtex hadde sneket seg litt og plasseret deres "Hjemmelaget stjerneskud" frem og alle veier, så ble fristelsen for stor, så over til fiskehandleren bar det!

Jeg valgte denne gangen å bruke friske skallreker, eller, så friske som man nå kan få dem her i Danmark. Dessverre kan man altfor lett smake at rekene med skall på ha vært frosset ned, konsistensen er ikke helt riktig. Men av mangel på bedre; så kan det jo brukes det også!

Denne gangen gikk vi for et rugbrød i bunden, da det skulle fungere som en middagsrett på en hverdag!

For to trenger du:
2 skiver rugbrød, evt med smør på
Salat
Asparges
Sitron
Kaviar
200 gram skallreker



Start med å pille rekene, og sett dem til sides. Skjær sitronen opp i tynne skiver.
Dren aspargesen!
Vi valgte som sagt rugbrød denne gangen, så det hele ble startet med 1 stykke smurt rugbrød på hver tallerken. Salaten ble skyllet godt, revet et par blader av, og lagt oppå skiven. Du skal ikke kunne se rugbrødet under salaten!


4 rødspettefileter
1 egg
Salt
Pepper
Smør til å steke i
Mel
Rasp
Litt fløte
Kokende lettsaltet vann

For den dampede fisken, er det forholdsvis lett. Vi laget vår i gryte denne gangen.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Prøv å rull to av filetene sammen, da der ser penest ut, men får du det ikke til, er det ikke krise det heller. Ha de to filetene oppi den kokende vannet, og la det være der oppi i 2-3 minutter. Filetene er ferdig når de har skiftet farge, men fremdeles har litt bid i.
For de panerede filetene gjør du:
Start med å sette frem tre tallerkener. Den ene har du rent mel i.
Nummer to har du egget samt litt fløte (1-2 ss) som du blander godt sammen.
I nummer tre har du rasp, blandet med litt salt og pepper.
Vend de to andre fiskefiletene i dette, først i mel, så i eggeblandingen, og så i raspblandingen.
Stekes et par minutter på hver side i godt med smør!
Imens de ligger og kjøler en liten smule av, røres du dressingen fort sammen:

4 ss cremefraiche
Paprikapulver
Cayennepepper
Salt

Det skal være en forholdsvis frisk dressing, ihvertfall ble det det denne gangen her hos oss!

Når denne er blandet sammen, skulle fiskefileten har kjølet en lille smule ned; så da stabler vi videre på tårnet vårt!



Ledd først den panerede fiskefileten over på brødet dekket i salat. Ha på en god "klatt" med dressing, og legg den dampede fiskefileten over.
Ha en god klump kaviar over det hele, og dryss så godt over med reket og asparges.
Avslutt med en skive sitron eller to!

Så er det bare å si god apetitt!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...