Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 8. august 2012
Tomatsuppe med tacosmaker
Denne suppe ble serveret her i hus da vi hadde besøk av min mor og bestemor fra Norge her for et stykke tid siden. Resultatet ble supert, men jeg vil no ha litt mer væske i neste gang, da den ble litt "for" tykk for en suppe å være. Smaken var det derimot ikke noe å klage over!!
Inspirasjonen til denne suppe kom fra Trines Matblogg, der hun serverte noe lignende for et par måneder siden, og som alltid, hun skuffet ikke!
For 5 trenger du (men som sagt, litt mer væske neste gang)
5 dl kyllingefond/kraft
1 boks hakket tomat
1 rød paprika
1/2 rød chili
1 kinesisk hvitløk
1 liten løk
1/2 boks mais
Litt olje til svitsing
Salt
Pepper
Sukker
Spisskummen
Tortillachip // ris
Start med å hakk løk, paprika, chili og hvitløk opp i passende, ikke for store biter, og brun det lett i litt olje. Ha i litt salt, pepper og spisskummen, og svits det litt mer.
Tilsett tomat, fond og litt sukker, og la det hele koke godt opp, og så koke videre en ca 10 minutter.
Imens suppen koker, gjør du klar kyllingen:
2 kyllingfileter
Salt
Pepper
Spisskummen
Olje
Skjær kyllingen opp i strimler, og stek dem i oljen med alle krydderiene. Når den er stekt, legger du den til sides.
Etter ca 10 minutter er gått, blender du supper godt med en stavmikser, og tilsetter så maisene og kyllingen. Kok det lett opp så maisene bl
Kok opp, smak til, og server!
Her ble det serveret med 2 skåler på bordet; en med kokt ris, og en med tortillachips! Så fikk folk velge selv hva de ønsket å putte oppi!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar