Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 21. august 2012
Pølsemix
Pølsemix er en rett du ofte finner på grillbarer og kroer i Danmark. Den serveres tradisjonelt med rå løk og karryketchup som tilbehør. Det er ikke en spesielt sunn rett, men av og til må man jo kose seg på en tirsdag!
For middag for tre trenger du:
3 frankfurter pølser
6 mellom poteter
1 løk
Karryketchup
Start med å skjære opp potetene i mindre biter, gjerne i terninger. Nå skal de frityrstekes. Vi gjorde det på den lette måten, tenne for frityren, vente til den er varm, og så hive dem oppi. Mat på Bordet har en alternativ måte å lage potetene på.
Når potetene er ferdigstekte/kokte, vender du litt salt i dem, før du lar det verste fettet dryppe av på en kjøkkenrulle.
Pølsene deler du opp i minder biter, gjerne skive, og stekes dem til de er gode og sprø i stekepanden.
Så er det bare å finhakke litt løk, og så er faktisk maten klar! Da skal det bare samles!
Bland det hele sammen på en tallerken, ha litt karryketchup over på toppen, og server!
Etiketter:
Potet,
Pølse,
Typisk Dansk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar