mandag den 13. august 2012

Gresk inspireret bøf med pita og tzatziki


Burger lager vi ofte her i hus, dog det kunne nok vært enda oftere om du spør kjæresten. En av grunnene til det er at jeg selv syntes til tider at det er en lille smule kjedelig, samt at lillepiken har problemer med å spise det. Eller har hatt, må man vel si. Hun er kommet til stadiet nå hvor hun elsker "franskbrød" (jeg vet altså ikke hvorfor hamburger heter det i hennes verden, men det er meget konsekvent!)

Denne burgeren ble så god at noe av det første der ble sagt ved kjøkkenbordet var "dette kan vi godt lage igjen!", så da vet man jo at man har lykkes på et punkt.

Den ble serveret med timianpoteter, noe som går igjen her i hus, akkurat nå for tiden. Burgerer i seg selv er egentlig nok mat for meg, men kjæresten vil helst ha poteter til sin burger, så poteter fikk han!

Om du har pitabrød i fryseren, bruker du dem. Ellers så lager du noe nye. Vi hadde litt rester fra denne oppskriften igjen i fryseren, så 3 pitabrød herfra fungerte topp!

Potetene ble laget på den normale metode; skrell og del noen poteter pr person opp i mindre biter, ha det i en plastpose med olje, salt, pepper og timian, og rist godt.
Spre det hele utover en bakepapirkledd langpanne; og la det steke i ovnen, ca 45 minutter ved 200 grader!


Så til tzatziki! Vi brukte:
1/2 agurk
5 dl yoghurt, gjerne drenet en lille smule
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper

Rasp agurken godt, og ha den opp i et kjøkkenhåndkle. Press agurken godt sammen, så du får væsken ut. Jo mere du får ut, jo bedre!
Press hvitløken fint med en presse, og bland det hele godt sammen.
Smak til med salt og pepper. Sett den nå inn i kjøleskapen for å la smakene sette seg imens du laver resten!


Så var det burgerene! For 3 trenger du:
500 g. oksekjøtt
4 soltørret tomater
Salt
Pepper
Gyroskrydder
1 løk

Start med å la tomatene få en liten tur i kjøkkenmaskinen, de skal være meget fint revet. Vi lot løken også få en tur denne gange, da den likevel skulle vaskes opp etterpå!

Bland det hele godt sammen med hendene, og form 3 bøffer ut av dem.
Stekes på en panne til de er gjennomstekt, tar ofte et par minutter på hver side.


Gi pitabrødene et minutt i ovnen for å få litt temperatur på dem, og finn frem tzatzikien fra kjøleskapet. Så skal der samles burger!
Vi brukte blandet salat, tomat og løk, i tillegg til godt med tzatziki inni burgeren.
Server potetene ved siden av, og eventuelle reseter av tzatziki for "dyppe"glade for på bordet, og nyt maten!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...