Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 27. august 2012
Nudelsalat med asparges, vårløk, paprika og kylling
Ny uke, nye utfordringer! Hva med å starte uken lett med en enkel salat? Er også en super måte å få brukt op eventuelle grønnsaksrester der gjemmer seg rundt forbi!
Finn frem:
Nudler
Vårløk
Asparges
Paprika
Kylling (Pepper, Salt, Olje)
Start med å sette vann over for å koke til nudlene, og stek kyllingen på en panne. Krydre den med salt og pepper, og stek til den er ferdig. Settes så til sides før du går videre med resten.
Skjær vårløken opp i strimler. Vi brukte våres rå, men den må gjerne svitses litt.
Skjær aspargesen opp i minder biter, og kasser de trævlede endene.
Ha aspargesen opp i det kokende vannet i 2-3 minutter, til de har fått en klar grønn farge. Ha så aspargesen oppi iskaldt vann (jeg brukte en hullske til å ta aspargsen opp med), gjerne med isbiter i. La dem kjøle HELT ned.
Istedenfor å koke opp 2 gryter med vann, brukte jeg nå det samme vannet til å koke nudlene i. Kok dem etter anvisning på pakken!
Så er det bare å snitte paprikaen, og blande vinaigretten, og det er det!
Denne gangen valgte vi en forholdsvis simpel vinaigrette;
Salt
Pepper
Eddike
Olje
Pisk det hele godt sammen til det tykner en liten smule, og smak til underveis.
Bland nudler, vårløk, paprika og asparges sammen, hell vinaigretten over, og bland godt!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar