søndag den 19. august 2012

Tarte tatin med ananas



.. med litt uskarpt bilde da bildene ble tatt midt om natten! Tarte tatin er noe som virkelig faller i smak hos kjæresten, så vi blir ved med å prøve ut nye versjoner.
Denne gangen var det 1/2 ananas vi hadde på benken der skulle brukes til et eller annet, og med en halv pakke butterdeig i kjøleskapet, var ikke valget veldig vanskelig!

For en liten panne a 20 cm trenger du
40 g smør
80 g rørsukker
1/2 liten ananas (du kan gjerne bruke mer)
1/2 pakke buttdeig


Start med å skjære ananasen opp i mindre biter, og legg den til sides. Ha smør og sukker opp i pannen, og når det har begynt å karamelisere seg en liten smule, har du oppi ananasen.


Når det hele er blitt en god og tykk og seig masse, er det klart for å komme i ovnen!
Her skal den ha ca 20 minutter ved 190 grader. Du kan se på toppen når den begynner å bli gylden, at nå er den klar.


Sånn farge, og den er sånnsett klar til å taes ut av ovnen. Det er ikke alltid ting behøver å se så pent ut;)
La den kjøle ned en 10-20 minutters tid før du vender den over på en tallerken, og server med litt vaniljeis til!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...