Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 4. januar 2014
Grytebrød med øl og durum
Øl har jeg lenge hatt lyst til å prøve å putte i et brød - men det blir ikke drukket så mye øl her i hus, og det er da synd å åpne en når jeg kun skal bruke 1 dl!
Men endelig kom dagen da vi fikk en åpnet - og jeg skyndte meg å legge 1 dl til sides!
Dette er forøvrig det beste brødet jeg har fått laget til dags dato - så sprøtt og godt, det knaste rett og slett! Nærmeste jeg har kommet et bakeribrød ihvertfall;)
For 1 brød trenger du:
200 g durummel
300 g hvetemel
3 dl vann
1 dl øl
1/3 ts tørrgjær
7-8 g salt
1-2 ss olivenolje
1 ss eddik
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og stopp når du har en jevn, havregrøtsaktig konsistens på det. Det skal ikke røres for mye!
Sett lokk eller plastik på bollen, og la deigen heven på kjøkkenbenken i 14-20 timer.
Du skal gå igang med den igjen cirka 3 timer før brødet skal spises.
Vend deigen ut på et meldekket bord, og elt den hurtig sammen igjen. Legg den så opp i bollen igjen, og la den heve videre i 1,5 time.
Sett ovnen på 250 grader, og sett en jerngryte inn i ovnen samtidig. Etter rundt en halv time skulle ovnen være varm.
Dryss litt mel i bunden av den brennvarme gryten, og velt deigen oppi. Sett gryten inn i ovnen igjen.
Stekes i 25 minutter med lokket på. Ta lokket av gryten, skru temperaturen ned til 220 grader, og la den steke i 10-15 minutter mer, til brødet har en flott farge, og er godt og sprøtt!
La brødet hvile et stykke tid før du skjærer det opp - det skal ihvertfall ned til "lunken" temperatur før du skjærer det opp!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar