Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 31. januar 2014
Speltpizza med spinat, sjampinjong og stekt morrpølse
Egentlig skulle dette ha vært en vegetarisk pizza - men da jeg så morrpølsen i kjøleskapet, kom jeg liksom litt vekk fra det igjen. Stekt morrpølse har jeg aldri prøvd før, og NÅ var den beste tiden;) Kombinert med litt frossen spinat (har du frisk kan du saktens bruke det) og sjampinjonger ble det en fantastisk pizza!
For 1 stor pizza trenger du:
1/2 porsjon spelt pizzabund
1/2 porsjon tomatsaus
100 g frossen spinat
1/2 ss smør
50 g sjampinjonger
50 g morrpølse i skiver
125 g mozzarella
1/2 håndfull revet emmentaler
Pepper
Salt
Start med å lage pizzabund og tomatsaus, og sett det til sides, la deigen heve og så sidere;)
Finn frem den frosne spinaten, og ha den opp i en gryte med litt smør. Surr det lett til det hele smørret er "vekk" og spinaten god og våt.
Stek morrpølsene på en tørr stekepanne til de har begynt å få litt farge.
Rull pizzadeigen ut, og smør tomatsausen over. Fordel spinat over pizzaen.
Skjær sjampinjong i skiver, og fordel det over igjen sammen med morrpølsen. Skjær mozzarella i tern, og fordel det til slutt over sammen med emmentalerosten. Fordel litt friskkvernet sort pepper og salt over helt til slutt.
Stekes ved 225 grader i rundt 10 minutter.
Etiketter:
Emmentaler,
Morrpølse,
mozzarella,
pepper,
Pizza,
Pizzabund,
salt,
sjampinjong,
Smør,
Spinat,
Tomatsaus
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar