fredag den 31. januar 2014

Speltpizza med spinat, sjampinjong og stekt morrpølse


Egentlig skulle dette ha vært en vegetarisk pizza - men da jeg så morrpølsen i kjøleskapet, kom jeg liksom litt vekk fra det igjen. Stekt morrpølse har jeg aldri prøvd før, og NÅ var den beste tiden;) Kombinert med litt frossen spinat (har du frisk kan du saktens bruke det) og sjampinjonger ble det en fantastisk pizza!


For 1 stor pizza trenger du:

1/2 porsjon spelt pizzabund
1/2 porsjon tomatsaus
100 g frossen spinat
1/2 ss smør
50 g sjampinjonger
50 g morrpølse i skiver
125 g mozzarella
1/2 håndfull revet emmentaler
Pepper
Salt

Start med å lage pizzabund og tomatsaus, og sett det til sides, la deigen heve og så sidere;)
Finn frem den frosne spinaten, og ha den opp i en gryte med litt smør. Surr det lett til det hele smørret er "vekk" og spinaten god og våt.
Stek morrpølsene på en tørr stekepanne til de har begynt å få litt farge.

Rull pizzadeigen ut, og smør tomatsausen over. Fordel spinat over pizzaen.
Skjær sjampinjong i skiver, og fordel det over igjen sammen med morrpølsen. Skjær mozzarella i tern, og fordel det til slutt over sammen med emmentalerosten. Fordel litt friskkvernet sort pepper og salt over helt til slutt.

Stekes ved 225 grader i rundt 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...