Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 8. januar 2014
Krydret mandarinsalat
Det er noe med friske appelsin og mandarin salater på denne tiden av året. Den friske, søte og kanskje litt syrlige smaken piffer opp de fleste måltider! Denne utgaven har smaker av midtøsten, men kanel og spisskummen, og den perfekt til det meste av kjøtt, om du spør meg!
For tilbehør til 2 trenger du:
4 mandariner
1/2 liten rødløk
1 ss olivenolje
1/3 ts salt
1/3 ts kanel
1/3 ts spisskummen
1/3 ts koriander
Start med å skrelle mandarinene, og skjær eventuelt det hvite vekk. Skjær den opp i tynne skiver, og fordel det på en tallerken. Fjern eventuelt det hvite "krysset" i midten, samt eventuelle kjerner.
Finhakk løket, og fordel det utover appelsinskivene.
Bland olivenoljen godt sammen med krydderiene, og fordel det over mandarinene rett før servering.
Etiketter:
Kanel,
Koriander,
Mandarin,
Olivenolje,
rødløk,
Salat,
salt,
Spisskummen,
Tilbehør
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar