For et stykke tid siden fikk vi et flott stykke hjemmerøyka kalkun av kjærestens besteforeldre (der forøvrig er gamle slaktere - så dette er det "real stuff") - og det måtte jo finne på å brukes på "et eller annet hvis". Så er det bare det at jeg ALDRI har brukt røyka kalkun før. Eller noe som ikke er svin og røyka egentlig, når jeg tenker meg om;)
Men, så er det godt nok mandag, og mandag er da en virkelig praktisk suppedag, så, resultatet ble dette! Vi fikk brukt et lekkert stykke kalkun, en kjedelig grønnsaksjuicerest fra kjøleskapet og en slatten paprika - og resultatet? Mums;)
1 liten paprika
1 løk
3 fedd hvitløk
Olje
200-300 g røyka kalkun
5 dl kyllingfond
2,5 dl grønnsaksjuice
1/2 ts sterk chilisaus
4 ss salsa
1 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Start med å skjære paprika, løk, hvitløk og kalkun opp i mindre biter, og ha det opp i en gryte med litt olje i bunden. Svits det lett.
Tilsett fonden, grønnsaksjuice og salsa, og kok det hele opp. Smak suppen til med chilisaus, sitronsaft, salt og pepper - og server med et godt stykke brød til!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar