onsdag den 22. januar 2014

Laksebulgur med avocado


Med to stykker laks i fryseren, og en boks med poteter der var tom - så skulle det jo tenkes litt alternativt på hva middagen ble. Fiskepakker blir altså ikke det samme uten potet i!
Men bulgur hadde vi jo, samt både avocado og appelsin, så en oppskrift jeg fikk glimpset av inne på arla.dk for et stykke tid siden skulle jo prøves av. Og det smakte SÅ godt!


For middag til 2 trenger du:

1 dl creme fraiche
Sitronskall fra 1/2 liten sitron
Sitronsaft fra 1/2 liten sitron
Litt salt - skal smakes til

2 dl bulgur (eller tilsvarende mengde for 2)
4 dl vann (eller den pakningen sier)
1 ts urtebuljong

2 lakseporsjoner
Smør
Salt
Pepper

1 appelsin
1 avocado


Start med å ha bulgur, vann og urtebuljong opp i en gryte, og sett den til å koke etter anvisning på pakken. Min skulle ha 12 minutter, så det fikk den.

Ha creme fraiche i en beholder, riv sitronskall over, og bland det godt sammen med sitronsaften. Smak det hele til med litt salt. Dressingen skal ha en frisk og lekker smak.

Skjær laksefileteene opp i små terninger,og smelt smørret på pannen. Dryss litt salt og pepper over laksen, og stek den til den er god og sprø.

Skjær avocado og appelsin opp i små terninger, og still det frem.

Fordel det hele på 2 tallerkener, og topp med litt lekker dressing. Og om det skulle bli for mye (og om du kan se de på forhånd) smaker det supert til matpakke. Bare ha det i tre "bunker" - bulgur, dressing og appelsinen - ellers kan du godt risikere at det blir litt kjedelig når det er spisetid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...