Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 9. januar 2014
Stekt fasan med krydret mandarinsalat
Før jul hadde Rema1000 her i Danmark fasan til en meget billig penge - og da jeg aldri har prøvd å lave det før, var jeg ikke vanskelig å be!
Dessverre viste det seg litt vanskeligere enn antatt å finne en oppskrift der ikke involverte grytekokesimring, for det var ikke DET jeg ville ha, men siden er er fugl... Mon ikke den skulle ha samme behandling som andre fugler? Det fikk den ihvertfall her - og godt, det smakte det!
For middag for 2 trenger du:
1 fasan
Salt
Pepper
Olje
5-6 små, kokte poteter
Krydret mandarinsalat
Start med skylle fasanen godt i kaldt vann, og gni den inn i salt og pepper. Brun den av i en panne med en del olje. Når den har fått fint med farge, legger du den opp i en ildfast form. Hell vann på pannen for å løsne det der eventuelt sitter fast, og hell så vannet over i den ildfaste formen. Stekes ved 200 grader i rundt 35 minutter.
Sett poteter over for å koke, og lag mandarinsalaten i mellomtiden.
Når fuglen er ferdigstekt, deles den i to, og fordeles på to tallerkener. Legg litt mandarinsalat på hver tallerken, et par poteter, og eventuelt litt smør!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar