Og dette var så resten av maten på nyttårsaften! Egentlig skulle det ha været pommes anna - men da noen
Kjæresten var ihvertfall meget fornøyd da han elsker gratinerte poteter - og jeg må si at de slettes ikke smakte galt!
For middag til 4 trenger du:
2-3 biffer, 500 g kjøtt
Olje
Smør
Salt
1 brokkoli hode
Olje
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts chiliflaker
12 poteter
2 små løk
100 g revet, hvit ost
1 ts salt
1 ts pepper
4 dl melk/fløte
Start med å sette ovnen på 200 grader, og finn frem en ildfast form. Skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver. Gjør det samme med løken.
Legg potetskiver, løkringer og ost lagvis i en smurt form. Dryss litt salt og pepper imellom lagene. Hell over fløte/melk blandingen.
Stekes midt i ovnen i 45 minutter, til potetskivene er myke, men gjerne med litt bit i.
Gni salt inn på biffene, og la dem stå og trekke litt. Stekes i en blanding av olje og smør til de er ferdigstekte. La de så hvile et par minutter, før du skjærer dem opp i strimler.
Skjær hele brokkolien opp i minder biter, og ha det i en stekepanne med olje i. Stek til brokkolien har tatt godt med farge. Hell over sitronsaft og chiliflaker, og la det "koke" inn.
Serveres som det er - og nyyytes. For dette var godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar