Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 29. januar 2014
Mandelsmør
Mandelsmør kan være et godt alternativ til peanutbutter som pålegg - spesielt for allergikere! Det er ikke særlig vanskelig å lave, og det smaker supert alene. Og skal det brukes som pålegg kan det jo blandes opp med for eksempel litt salt eller honning for litt blandet smak.
Ellers er det også super i kaker og annen bakst hvor du ikke bruker mel - og ønsker å skjære litt ned på fettet. Det blir jo naturlig fett når du blender det så mye!
For 2-3 dl mandelsmør trenger du:
4 dl mandler
evt: Salt
Honning
Start med å fordele mandlene ut på en bakepapirkledd langpanne, og gi dem 10 minutter ved 180 grader i ovnen.
Ha dem opp i en hakket, og hakk dem godt, i ganske mange minutter. Du kan fullføre det her, eller gå videre til en stavblender når det er godt mast sammen. Så går det litt hurtigere.
Ha mandelmassen opp i en bolle, ikke den høye beholderen der ofte følger med blenderen. Da får det slett ikke beveget seg nok. Blend det godt til du har en fin og myk og jevn masse - med en konsistens som minner og peanutbutter!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar