søndag den 5. januar 2014

Butterflied kylling med hvitløkssaus og sjampingjongblanding


Det å lage kylling på sommerfuglkylling er klart blitt min favorittmåte å lage kylling på! Jeg har kun lavet det  en gang tidligere, men det spiller bare! Det tar kortere tid, skinnet blir sprøtt over det hele, og den blir saftig og ikke tørr! Eneste negative er at det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan det gjøre (jeg skulle også bruke guiden denne gangen, og mest sannsynlig et par ganger mer før det spiller), men det er helt klart verdt tiden den tar!


For middag for 4 (pluss kyllingrester til dagen etter) trenger du:

1 hel kylling
Salt
Pepper
Smør

2 kinesiske hvitløk
50 g smør
2 dl melk

Erter

Nok ris;)

100 g sjampinjong
50 g sukkererter
Pepper
Smør
Salt


Start med å sette ovnen på 180 grader, og gjør kyllingen klar. Jeg brukte igjen denne siden for å vise meg hvordan - den går over det lett og overskuelig, så vil helt klart anbefale en titt på den!
Når kyllingen er delt over, tok jeg et par plastikhansker på, og løsnet skinnet fra kyllingen, så det var hulrom under, men fremdeles hang fast. Her ble litt romtempereret smør dyttet inn. Gni kyllingen inn i salt og pepper, ha den i en ildfast form, og stek den til den har en kjernetemp på 75 grader. For vores kylling på rundt 1500 gram tok det ca en time.

Press hvitløkene opp i en gryte med masser av smør, og la det surre i det. Tilsett melken, og la det koke opp. Smak til med salt. Jevn eventuelt sausen om du syntes den er for tynn, men risen er altså veldig god til å suge det likevel.

Kok ris og erter etter anvisning på pakningen.

Skjær sukkereter og sjampinjonger opp i mindre biter, og ha det hele i en varm panne med smør i. Dryss salt og pepper over, og stek det hele til det har tatt farge, men ikke for mye igjen. Det skal helst være litt bit igjen i det!

Server det hele samlet, og nyt at det faktisk er tid til å lage en helstekt kylling uten at det er nødt til å ta hele dagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...