Det er mere enn en gang jeg har kommet til å lage for mye glasur. Mengden ser helt perfekt ut i bollen, men når den så kommer opp på kaken... Så går det liksom ikke mer. Om alt hadde kommet ville det blitt altfor mye sjokolade;) Jeg klager ikke - for dette er supert pålegg, om enn det ikke har så lang holdbarhet;)
Finn frem:
100 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss godt smør
Litt friskkvernet vanilje
Start med å ha nesten all sjokolade og smørret opp i en gryte, og varm det stille og forsiktig opp til alt er smeltet.
Ta gryten vekk fra varmen, og hell resten av sjokoladen i, og rør til den også er smeltet.
Vri litt vanilje over det hele, og pisk fløten i til du har en jevn og klumpefri blanding.
Bruk det du skal ha til kaken, og ha resten på et lufttett glass.
Oppbevares i kjøleskap - men skal spises hurtigst mulig. Ikke at det skulle være noe problem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar