Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 25. januar 2014
Kaldhevede boller med kjerner
Når man vet man skal ha brød til kveldsmat, og ikke "gidder" rugbrødet igjen etter matpakken(e), så kan en eltefri eller kaldhevet deig bli løsningen. Eltefritt om jeg husker det om kvelden, og kaldhevet om jeg glemmer det, og først får det gjort om morgenen;) Prinsippet er likevel det samme!
Kjæresten syntes det var litt for mye korn i dem, og syntes at de "stakk" litt i munnen, mens de to jentene var fornøyde. Hver sin smak, er det ikke det man sier?
For 8-10 boller trenger du:
1/2 liter vann
1/4 pakke gjær - eller 1-2 ts tørrgjær
1-2 ts salt
1 ss olje
1 ss honning
4 dl hvetemel
1 dl rugmel
3 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø / høfrø
Rør gjæren ut i vannet, og bland alle ingredisensene lett sammen med en røreskje. Deigen er god og klistrete når den er ferdig.
Sett lokk, film eller legg et stykke håndkle over, og still den i kjøleskapet. Her skal den stå i minst 6 timer, men gjerne mer.
Fordel deigen i 8-10 like store hauger på en bakepapirkledd langpanne. Prøv å forme dem litt for å unngå de skarpe kantene. De må gjerne trykkes litt flate.
Stekes ved 200 grader i rundt 20 minutter, de skal bli gyldne og sprøde.
Med denne blandingen ble de litt klissete, men veldig gode!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar