Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 17. januar 2014
Spelt-pizzabund
Man skal da aldri gå ned på pizza - men det skader ikke å prøve litt nytt av engang i blant! Spelt har jeg hørt mye om, lenge, men jeg har liksom ikke fått gjort så mye med det! Det skulle det gjøres om på, så da speltmel kom på tilbud, slo jeg til!
For 2 store og tynne, eller 4 små pizzabunder trenger du:
50 g gjær
3 dl vann
4 ss olivenolje
1-2 ts grovt salt
500 g siktet speltmel
100 g grovt speltmel
Start med å røre alle ingrediensene godt sammen, og ælt den god og jevn. La den heve i rundt 1 time, til den er omtrent dobbel størrelse.
Rull deigen ut, med hjelp av litt mel, og bak den i ca 10 minutter ved 225 grader.
Etiketter:
Gjær,
Grovt speltmel,
Olivenolje,
Pizza,
Pizzabund,
salt,
Siktet speltmel,
Speltmel,
Vann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar