Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 11. januar 2014
Grytebrød med durum
Kjenner dere det, at man har perioder hvor man lager virkelig mye av en spesiell ting? Det er akkurat sånn jeg har det med grytebrød for tiden! Det er SÅ enkelt, smaker SÅ godt... Og så er det så hyggelig å spise nytbakt brød! Også i hverdagen - selv om jeg må innrømme at det som oftest skjer i helga!
For et lite grytebrød trenger du:
1/3 ts gjær
3 dl vann
180 g durummel
220 g hvetemel
7 g salt
1 ss olivenolje
Start med å blande deigen lett sammen med en myk slikkepott til den henger sammen, og sett lokk på bollen. La den stå på kjøkkenbenken i 12-20 timer.
Start å jobbe med deigen 3 timer før brødet skal spises.
Strø litt mel ut på kjøkkenbordet, og velt deigen ut på den. Vend den i mel til den ikke er helt flytene lengre, og du "lett" kan velte den opp i bollen igjen. La den så heve videre i 2 timer.
Når det er gått 1,5 timer, finn du frem en jerngryte, og setter den inn i en kald ovn. Tenn ovnen på 240 grader.
Når ovnen er varm, og der nærmer seg at deigen har hevet i 2 timer, tar du gryten ut av ovnen, og strør litt hvetemel i bunden av gryten. Velt så deigen opp i gryta, sett lokket på, og sett den tilbake i ovnen.
Den skal nå steke i 25 minutter.
Når 25 minutter er gått, setter du ovnen ned på 220 grader, og tar lokket av gryten. Stekes 10 minutter mer til du har et godt og sprøtt brød!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar