Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 21. januar 2014
Kyllingvinger med bønnefritter og ramsløksdip
Nok en omgang "rydde fryser" - som egentlig aldri blir ferdig! Da min mor var på besøk her for ikke så lang tid siden, hadde hun kjøpt en omgang marinerede kyllingvinger for en hurtig middag. Og da slike åpne poser irriterer meg litt, skulle det jo gjøres noe med!
Kombineret med bønnefritter, grønnsaker og en deilig dip, ble det en super "fingermiddag" - med plass til skitne fingre!
For middag til 3 trenger du:
12 kyllingevinger fra frost
500 g frosne, grønne bønner
1 ss olivenolje
1-2 ss sesamfrø
Salt
1 stor paprika
3-4 gulerøtter
1-2 dl creme fraiche
Frossen ramsløk
Litt salt
Litt sitronsaft
Start med å tenne ovnen på 200 grader. Finn frem de frosne, grønne bønnene, og vend dem i en blanding av olivenolje, sesamfrø og salt. Fordel det på en bakepapirkledd langpanne, og still dem midt i ovnen, på varmluft. De skal ha rundt 30-40 minutter.
Fordel kyllingvingene på en annen langpanne, og stek dem etter anvisning på pakken. Vår skulle ha 25 minutter ved 200 grader, så de ble satt inn når det var gått 10-15 minutter.
Paprika og gulerøtter ble skåret i staver, og satt på bordet.
Creme fraiche ble blendet i en liten multihakker sammen med ramsløket, og pisket til de begynte å få litt "konsistens" igjen. Smak til med salt og sitronsaft.
Server det hele på bordet sammen, med masser av papir innen rekkevidde.
Etiketter:
Bønner,
Creme Fraiche,
Grønne bønner,
Gulrot,
Kylling,
Kyllingvinger,
Olivenolje,
Paprika,
Ramsløk,
salt,
sesamfrø,
sitronsaft
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar